به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، رئیس شورای شهر تهران در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری با بیان این مطلب افزود: مسائل شهر تهران عمده است که در شهرهای دیگر خود را نشان میدهد. تنها شهر تهران این مشکلات را ندارد بلکه استان تهران آب، هوا و پول ندارد.
مهدی چمران با اشاره به اینکه شهر تهران از نظر حریم مظلومترین شهر است، گفت: طرح جامع باید بر اساس نیازهای مردم هماهنگ باشد و طرح جامع تهران تنها طرح جامعی است که انعطاف بالایی دارد و از پیشنهادهای مردم و مدیران شهری برای اصلاح طرح جامع استفاده میشود. مرتضی گرد در اتوبان آزادگان قرار دارد و بین این محدوده و شهر تهران حریمی وجود ندارد. یک زمانی با حکم دادستان ساختوسازهای غیر مجاز را میخواستیم تخریب کنیم که اعلام شد محدوده حریم به شهرداری ربطی ندارد.
وضعیت بد آموزشی در منطقه ۲۲
رئیس شورای شهر تهران یادآوری کرد: استان تهران در حالی که بین ۱۴ تا ۱۶ میلیون جمعیت دارد اما کمترین بودجه را دارد. اکنون منطقه ۲۲ از نظر مراکز آموزشی بسیار ضعیفتر از شهرهای کم برخوردار است.
وی با بیان اینکه همه اسم پژوهش را میبریم و بودجه برایش میگذاریم اما در عمل کاری به آن نداریم، افزود: آبادانی شهرها از روستاها میگذرد و برای آبادانی شهرها باید روستاهای آبادی داشته باشیم. این آبادانی تنها با کشیدن جاده و خدمات نیست بلکه باید یک روستا به درآمد برسد. روستایی که آب و زمین کشاورزی و درامد و دامپروری نداشته باشد، با کشیدن جاده و خدمات شهری باز هم به شهرها مهاجرت میکند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: اکنون شهرهای اقماری مانند شهریار با یک رشد ۱۲ درصدی در یکی دو سال اخیر روبه روست و اسلامشهر اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که نشان از مهاجرت به تهران است.
وی با اشاره به مشکل کمبود آب در تهران بیان کرد: کمبود آب باعث شده تا آب فضای سبز شهر تهران را نیز با تصفیه قابل آشامیدن کند این در حالی است که در ارائه این ایده عنوان نشده است که برای آبیاری فضای سبز چه باید کرد.
چمران با اشاره به توانمندی روستاییان گفت: خیلی از ساماندهی به ضرر روستا تمام میشود اگر به روستا توان بدهیم ابیانه را میسازد.
سه هزار اثر پژوهشی
معاون اقتصادی شهردار تهران نیز در این مراسم گفت: شهرداری تهران هدف اصلی را بر مبنای مشارکت مردم گذاشته است و این حرکت پژوهشی هم که بیش از سه هزار آثار داریم یعنی نخبگان به مسائل شهرداری علاقهمندند
لطفالله فروزنده افزود: شورای شهر برنامه چهارم را تصویب کردند و بر اساس این سند شهرداری پروژهها را مشخص کرده است و هر زیر پروژهای در راستای راهبردهای برنامه است.
در بخش دیگری از این مراسم میثم مظفر، عضو شورای شهر و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره با تاکید بر اینکه این جشنواره با رویکرد عدالت شهری برگزار شده است. بیان کرد: ما وقتی از عدالت سخت میگوییم باید در سلسله مراتب بتوانیم این گزارهها را تبدیل به راهبرد، برنامه، پروژه و ایدههای اجرایی کنیم. عدالت شهری به مثابه ایجاد فرصت رشد برابر برای همه شهروندان است اگر اقشاری در شهر داریم که اینها توان خواه هستند و نیازمند حمایت مضاعف هستند باید برای این هدف، ایده و برنامه داشته باشیم باید چگونه توانمند کنیم که فرصت بروز داشته باشند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور نیز در اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری گفت: در طول دهههای اخیر طراحی مدلهای شهری بر اساس عدالت اجتماعی و بحث حکمروایی خوب شهری و شهر پایدار خلاق دوستدار محیطزیست شهر سبز نوآور، برنامهریزیهای محله محور و اجتماع محور ظهور فناوریهای برقآسا در شهر در حال مطرح شدن است و اساتید روی این مسائل فعالیت میکنند.
مهدی جمالینژاد افزود: باوجود همه اینها چرا هیچکدام از این اقدامات نتوانسته شهرهای واقعی را محقق کند، چرا حس آرامش و آسایش را در شهرها نمیبینید، چرا علی رغم زیرگذر و مترو و… باز ترافیک شهرها خوب نشده است.
به گفته علیرضا رهایی دبیر علمی پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری؛ فعالیت این جشنواره در ۱۵ زمینه تخصصی مانند معماری و شهرسازی، خدمات شهری، محیط زیست، اقتصاد شهری، اجتماعی و فرهنگی، زیرساخت و مباحث عمرانی، مدیریت بحران و پدافند، حکمرانی و سیاستگذاری بر اساس اطلاع رسانی جامع آغاز شد و محور ویژه جشنواره عدالت شهری و روستایی بود. ۱۴۵۳ مقاله ۲۶۴ کتاب ۲۳۳ پایان نامه ۲۷۱ ایده خلاقانه به دبیرخانه رسید که پس از داوری ۵ طرح برتر ۱۲ طرح برگزیده و ۲۱ طرح شایسته تقدیر معرفی شدند.
نظر شما